Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta otryggheten vid Östertälje station på allvar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilar har brunnit vid Östertälje station.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Det var mycket prat från SL och Södertälje kommun om att bussarna skulle passa tågtiderna vid Östertälje station. Det höll något år, men nu fungerar det inte igen. Kommer man in fredags- och lördagskvällar mellan 20 och 01 finns det inga bussar inne och man får vänta.

Vi är många föräldrar som har sagt att där kommer det att hända något förr eller senare. Vi har inte alla möjlighet att med bil möta upp dem som kommer med tåget – och det kan vara ganska stökigt dessa tider.

Annons

Annons

När jag kom till Östertälje en fredagskväll vid cirka kvart i tolv stod jag inne på stationen tills jag såg att bussen kom in. När jag gick till bussen kom en flicka springande och vi började prata. Det visade sig att hon jobbade i Stockholm och kom ofta hem dessa tider. Hon hade stått och gömt sig vid stationen så att ingen skulle se henne tills bussen kom och hon kunde springa till den. Jamen, det säger ju allt, eller hur?

Tilläggas bör: när jag knäppte på radion första söndagen i september fick jag bekräftat det vi förstod skulle ske förr eller senare – rån vid parkeringen vid Östertälje station.

Politiker och SL – gå samman. Nu.

En förälder i Södertälje

Till toppen av sidan