Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Insändare: Jesus budskap handlar om kärlek och mångfald

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Acceptans, kärlek och alla människors lika värde är kärnan för kyrkan, skriver skribenten.

Annons

En kort tid har gått sedan Prideveckan, en vecka som sprudlar av kärlek till vår nästa och visar den mångfald vi har i samhället. I Södertälje vajade regnbågsfärger både på våra offentliga flaggstänger och på bussar med mera.

För oss i Visk (Vänstern i Svenska kyrkan) i Södertälje är budskapet viktigt och tydligt, lika tydligt som för 2 000 år sedan när Jesus budskap också handlade om kärlek, mångfald och gemenskap.

Annons

Annons

I Södertälje möts vi från olika kulturer, olika könsidentifieringar, olika trossamfund samt olika sexuell läggning. En smältdegel av allt, där acceptans och kärlek är kittet för ett harmoniskt och helt samhälle.

Svenska kyrkan är en viktig pelare i samhället och våra kyrkor och deras medarbetare engagerar sig för frågorna och visar sitt stöd för kärlek och mångfald.

Men det finns mer att göra, inte alla församlingar är riktigt delaktiga i arbetet. Fortfarande finns det präster som vägrar viga samkönade som vill få sin kärlek bekräftad. Att vägra någon att få befästa sin kärlek till sin partner är knappast ett kristet ställningstagande och hör inte hemma i ett öppet modernt samhälle.

När främlingsfientliga krafter växer inom samhället är det ännu viktigare att dessa krafter inte gör sig till talesperson för kyrkan och försöker göra den till något som strider mot det ursprungliga budskapet om alla människors lika värde.

Visk, Vänstern i Svenska Kyrkan, vill att kyrkan fortsatt ska vara öppen, tolerant och välkomnande och fylld med kärlek till vår nästa oavsett vem man är.

Rösta i kyrkovalet den 19 september.

Pia Bergqvist

Vänstern i Svenska kyrkan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan