Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Olikheterna är vår styrka

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Medlemmarna i Svenska kyrkan går till val den 19 september.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Visst spelar det roll om du röstar i kyrkovalet. Genom att rösta visar du att du ger Svenska kyrkan mandat att vara en viktig demokratisk samhällsaktör, vilka du vill ge förtroendet att leda vår kyrka, vilken riktning du vill se och vad du vill att kyrkan ska prioritera.

Svenska kyrkan är en unik plats för människor att i tro få växa och få verktyg att hantera livet och olika livshändelser. Dop och konfirmation är delar av vårt sätt att som kristna rusta människor att möta livet och varandra.

Annons

Annons

Församlingarna har ett självbestämmande som gör att prioriteringar kan göras och resurser kan fördelas. Varje församling har ett grundläggande uppdrag att bedriva gudstjänst, diakoni, mission och undervisning. Hur och på vilket sätt bestämmer församlingen själv.

Det ser i dag väldigt olika ut i vårt land och i vårt eget stift hur resurser fördelas och vilka verksamheter som församlingarna prioriterar, det viktiga är att beslut tas lokalt. Att vi är olika är utifrån att behov och utmaningar ser olika ut.

Vi vill vara med och arbeta för att församlingen får fortsätta utgöra grundstenen i svenska kyrkan och ha det fortsatta mandatet att prioritera.

Svenska kyrkans demokratiska organisation möjliggör nu att du som medlem med din röst kan påverka Svenska kyrkans utveckling.

Vilka frågor är viktiga för dig?

19 september är det kyrkoval, ge oss ditt förtroende att vara med och möjliggöra en öppen, modig, grön och engagerad folkkyrka i din bygd eller stadsdel.

Nomineringsgruppen Centerpartiet i Strängnäs stift ​

Åsa Ingårda

kandiderar till stiftsfullmäktige och kyrkomötet

Nina Wahlin

kandiderar till stiftsfullmäktige och kyrkomötet

Christina Bergendahl

kandiderar till stiftsfullmäktige och kyrkomöte

Tage Gripenstam

kandiderar till stiftsfullmäktige och kyrkomöte

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan