Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Fokus gör skillnad

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anställningsvillkoren inom äldreomsorgen är prioriterade, skriver debattörerna.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Det är med stor glädje vi tar del av resultaten att Södertälje kommun är den tredje bästa arbetsgivarkommunen i Stockholms län. Det är mycket tillfredsställande att våra strävanden att steg för steg göra och bli bättre och att det syns och märks. Syns hos allmänheten och i media, men framför allt, att det märks hos medarbetarna.

Annons

Annons

Äldreomsorgsnämnden och styrgruppen för förbättrade arbetsvillkor har under denna mandatperiod haft blicken riktad mot att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet och trygga insatser som utförs av personal som har goda förutsättningar.

Trygga anställningar, gott och nära ledarskap och minskad sjukfrånvaro är några av dessa förutsättningar och också några av de bedömningsgrunder som LO (Landsorganisationen) gjort en jämförelsestudie på, mellan Stockholmsregionens kommuner.

Inom äldreomsorgen erbjuds alla nyrekryteringar heltid

Södertälje kommun har i dag 72 procent anställda på heltid och inom äldreomsorgen erbjuds alla nyrekryteringar heltid. Vi arbetar systematiskt med att införa hälsoscheman på vård- och omsorgsboendena vilket innebär att man arbetar varannan helg och inte har några delade turer.

Hemligheten med att arbeta sig upp på en sådan jämförelselista, är att fokuserat arbeta med att förbättra personalens arbetsvillkor, ledarskapet och att satsa på kompetensutveckling.

Vi är inte framme, men en tredjeplats är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Pia Sjöstrand (S)

äldreomsorgsnämndens ordförande

David Winerdal (KD)

kommunalråd samt ordförande för styrgruppen för förbättrade arbetsvillkor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan