Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Församlingen ska vara en aktiv samhällsaktör

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Turinge kyrka i Nykvarn. Foto: Mathias Jonsson

Annons

Svenska kyrkan ska vara en välkomnande kyrka för alla och du som har dina åsikter till vänster kan utnyttja din rösträtt genom att rösta på vänstern i kyrkovalet i Södertälje. Det skrev fem representanter för Visk (Vänstern i Svenska kyrkan) i LT nyligen.

Annons

Annons

I Nykvarn är det också val till kyrkofullmäktige och även vår nomineringsgrupp (Turinge-Taxinge församlings kyrkoallians) vill att Svenska kyrkan ska vara en välkomnande och demokratisk folkkyrka för alla.

Vi anser också att vår församling ska vara en aktiv samhällsaktör och en naturlig del av lokalsamhället. Vidare är det också viktigt med ett stort internationellt engagemang och av den anledningen har vi under den här mandatperioden inrättat ett internationellt utskott.

Jämställdhet mellan män och kvinnor är för oss en självklarhet, vilket vi tydligt visat genom vår valsedel där vi har varannan man och varannan kvinna.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en rikt varierad verksamhet på såväl svenska som finska

Att alla våra tjänster ska vara öppna för såväl kvinnor som män känns nästan överflödigt att nämna. Vi vill också ligga i framkant med klimat- och miljöarbetet och vår målsättning är att snarast möjligt bli miljödiplomerade. Vi kommer också att arbeta för att vårt diakonala arbete ska utökas och utvecklas.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en rikt varierad verksamhet på såväl svenska som finska, något som vi vill utveckla under den kommande mandatperioden.

Som arbetsgivare har vi visionen att bli Svenska kyrkans bästa arbetsgivare anpassad för tiden vi lever i vad gäller kyrkans kärnverksamhet.

Annons

Vi kan alltså konstatera att oavsett åt vilket håll man har åsikterna kan vi här erbjuda ett alternativ som välkomnar alla i form av en demokratisk och öppen folkkyrka.

Rösta på Turinge-Taxinge församlings kyrkoallians i kyrkovalet den 19 september.

Lennart Ygstedt

gruppledare och ordförande för kyrkorådet i Turinge-Taxinge församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan