Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje tycker

Insändare
Insändare: Varken Polisen eller Telge bostäder gav svar i debatten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunpolisen Mikael Alfredsson och Telge bostäders vd Pontus Werlinder var med i LT:s livesända Södertälje Tycker om trygghetsfrågor.

Annons

Den livesändning som genomfördes av LT angående sopdumpning och bilbränder i Södertälje gav inga konkreta svar till medborgarna som ställde frågorna. Som vanligt när företrädare för Polisen och bostadsbolag i Södertälje ska förklara situationen, så är det resurser och den dåliga kommunikation mellan olika aktörer som inte fungerar.

Annons

Annons

Det blir mest svammel och bortförklaringar.

Det är ingen som eldar bilar eller sopdumpar som har åkt fast och fått stå för sina konsekvenser, det verkar som om ingen ser eller hör något som kan vittna mot förövarna.

Troligtvis är detta lågt prioriterade ärenden för Polisen. Förslaget från mig är att man gör så kallade kampanjer – lika dem som Polisen gör med fortkörningar. Punktbevaka under en vecka ett flertal sopstationer som är mest utsatta och ge höga böter som känns till dem som dumpar byggavfall, restaurangsopor och dylikt.

Mike

***

TV: Otrygga garage och övervakningskameror – se debatten i korthet: ”Måste jobba bättre – en rättvisefråga”

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy