Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta brott och otrygghet på stort allvar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tar bland annat upp grova brott som skjutningar.. Foto: TT

Annons

Visst är det exakt som Tomas Karlsson skriver i sin ledare ”Otryggheten kommer inte enbart av grova brott” (LT, 9 augusti). För den som lever i utanförskapsområden är det mindre jobbiga saktillståndet också absolut viktigt.

Annons

Märkligt att Telge Bostäder hamnat i hetluften, klarar de inte sitt jobb? Överfulla sopkärl, slängda sopor som blir liggande till stor nytta för allehanda storväxta feta fyrbenta råttor.

Annons

Plus dessa bilbränder som ständigt inträffar här i Södertälje, främst lokaliserade i utanförskapsområden. Utan en acceptabel nivå i den lilla världen (hemmet) kan inte heller den stora världen fungera. ”Om jag ska förändra världen måste jag börja i hembyn”, sa en tidigare president i Indonesien. Samma här i Södertälje, om råttorna har ständigt kalas utifrån ett rikligt fett  bord blir det hart när omöjligt att få ordning på de större rubrikernas tillstånd.

Göteborgs bostadsbolag har förstått detta fullt ut. Varför inte Telge Bostäder?

De grova brotten eskalerar, nu kan vi inte längre hålla räkningen på skjutningarna. Fler och fler blir offer för de unga manliga kriminellas makabra högmod, deras totala förakt för vanligt folk. Allt för att kunna behålla den penningstinna narkotikamarknaden inom sina rullor.

Justitieminister Morgan Johansson (S) säger nu om just detta att ”Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt”. Det är väl näppeligen ett svar på frågan som allt fler ställer, vad ska detta ända i? Hur många fler kulor tål Sverige? Hur många fler sprayningar (det kallas så inom de kriminellas kretsar när de sprider sina salvor in bland folk urskillningslöst) ska vi ständigt och återkommande drabbas av? Hur långt ska allt detta fortgå?

Annons

Det handlar förstås om betydligt mer allvarliga förhållanden än om överklassens ifrågasättande. Tala om att vara i lättviktsklass, Morgan Johansson.

Annons

Det förefaller som om de gängkriminellas framfart fortfarande är något som ministrarna inte sett, eller vill se hela vidden av. Fyra ihjälskjutna och 13 skottskadade på blott en månad. 

Anders Hammarlind

fri debattör

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy