Annons

Annons

Annons

Södertälje tycker

Bilbränder, sophögar och råttor – ställ DIN fråga om otrygghet till Telge bostäder och Södertäljepolisen inför debatten

Brinnande bilar, nedskräpning och råttor – olika problem som tillsammans bidrar till att många Södertäljebor upplever otrygghet. Vad går att göra? Och varför upplever så många att problemen inte tas på allvar?

På onsdag deltar Södertäljepolisen och Telge bostäders vd i en livesänd debatt på LT.se. Ta chansen och ställ din fråga till dem redan nu.

Text

Bild: Emilia Lindholm Fjeld, Izabelle Johannisson

Annons

Den senaste tiden har Södertäljebornas larm om nedskräpning och råttproblem duggat tätt. LT kunde nyligen berätta att Södertälje utmärker sig som en av de skräpigaste kommunerna i Sverige, enligt förpackningsföretaget FTI. Samtidigt har den positiva utvecklingen kring bilbränderna vänt, med flera allvarliga bränder den senaste tiden. Många Södertäljebor som LT har pratat med frågar sig vad det är som händer – och varför inte tillräckligt görs?

I en direktsänd debatt på onsdag klockan 18.00 deltar Mikael Alfredsson från Södertäljepolisen samt Telge bostäders vd Pontus Werlinder, under ledning av LT:s politiske redaktör Tomas Karlsson.

Annons

Annons

Mikael Alfredsson, kommunpolis i Södertälje och Pontus Werlinder, vd för Telge Bostäder, deltar i den direktsända tv-debatten på lt.se. Fler debattörer kan tillkomma.

Bild: Monika Nilsson Lysell, Stefan Lindström

Vi vill också höra vad du tänker. Skicka in din fråga redan nu, formuläret finns här nedanför. För störst chans att få svar på din fråga får du gärna spela in ett filmklipp med mobilen där du berättar vad du vill ha svar på – videofilen bifogar du i formuläret eller mejlar till redaktion@lt.se. Du kan ställa din fråga fram till direktsändningens start.

Inbäddat innehåll

För mer uppdateringar – följ artikelserien Södertälje tycker.

Här äter råttan på en annan råtta – på Ivans uteplats på Granövägen: ”Obehagligt”

Annons

Nio bilar förstörda vid tre olika bränder under en natt

Tomas Karlsson: Otryggheten kommer inte enbart av grova brott

Insändare: Polisens ointresse för "mindre allvarliga" brott skapar obehag

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan