Annons

Annons

Annons

Fotboll

Legendarens son klar för Assyriska: ”Det finns väldigt mycket kvalitet i laget”

Efter Alagie Sosseh har Assyriska nu hittat nästa offensiva kraft.
Hugo Rödlund ansluter från IFK Eskilstuna.
– Jag vill ta nästa steg i min karriär, säger den 20-årige mittfältaren.

Text

Hugo Rödlund kommer till Assyriska närmast från IFK Eskilstuna som under våren mött såväl Syrianska som United.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Om efternamnet klingar bekant? Ja, han är son till den smått legendariske mittfältaren Jonny Rödlund, som spelat allsvenskt för bland annat IFK Norrköping, representerat Sverige i OS och varit proffs i bland annat Kina.

Om Hugo är spyless på att få frågor om sin pappa och jämförelserna dem emellan?

– Hehe, nej det är inga problem. Han är ändå farsan. Vi har nog blivit mer lika som spelare allteftersom våra karriärer gick. Han började som forward, jag började som defensiv mittfältare.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare nu?

– Som en ganska snabb och teknisk spelare, som gillar att bryta in. Har en bra blick för spelet, kan spela var som helst på mittfältet och även på en kant så jag är ganska flexibel.

Annons

Ursprunget är Västerås, där han fortfarande bor, och spel för Skiljebo, IFK Västerås (division 4 som 16-åring), Enköpings SK och Västerås SK (division 1 som 17-åring).

Annons

– Inför 2020 kom jag till IFK Eskilstuna och har haft en jättebra tid där, de har trott på mig och tränaren Andreas Fröjdfeldt har fått mig att utvecklas. Nu kände jag att jag ville satsa och ta nästa steg för att komma fram till min dröm: att kunna leva på fotbollen.

Att det blev Assyriska...?

– Jag tror det var någon kontakt redan förra året, sedan togs kontakten upp rejält i år efter att vi mötte United på bortaplan. Sedan kollade någon scout på mig när vi mötte Arameiska och efter det har det tagit fart. Jag är väldigt glad att det blivit så.

Vad har du fått för bild av Assyriska?

– Jag har kollat några matcher och det verkar vara ett anfallsglatt slag som skapar många chanser och jag tror de har gjort lika många mål som tabelltvåan...? Så det finns väldigt mycket kvalitet i laget och jag har fått en bra känsla av tränaren. Nu är det bara upp till mig att visa att jag ska spela, att visa att jag är en bra värvning och att jag har kvaliteter nog för att vara på den här nivån. Inte bara att jag är ”farsans son”, säger Rödlund, som förra säsongen utsågs till division 2-seriens bäste mittfältare.

När han kan börja träna med laget är dock oklart.

– Det är lite segt då jag är halvkrasslig, men jag är förväntansfull och väldigt exalterad. Det här ska bli kul och jag tror på laget.

Assyriskas assisterande tränare har bra koll på Hugo.

– Jag har sett honom i fem–sex matcher. En ung kille men ändå väldigt mogen. Bollsäker, skön attityd. Han nämnde själv att de senaste tre klubbarna han spelat i varit bottenlag så han ska vara bra på att hantera motgångar. Rätt inställning kommer krävas, men det här är en bra kille med bra ryggrad, bedömer Malek Benbouzid.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan