Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Replik: Lågt pris innebär inte dålig kvalitet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Telgekoncernens huvudkontor. Bild: Arkivbild, Tomas Karlsson

Annons

Svar till "Gör om gör rätt, Telge" (LT, 23 juni)

Eftersom den omnämnda upphandlingen i skrivande stund ligger ute på annons har vi ingen information om upphandlingens utfall. Hur anbuden ser ut vet vi först då anbudstiden gått ut. Men rent generellt kommenterar vi gärna hur vi genomför upphandlingar.

Annons

Annons

I enlighet med LOU kontrollerar vi oskäligt låga priser vid utvärdering. Vi gör det för att säkerställa både kvalitet och att arbetsförhållande i enlighet med lag uppfylls.

Själva utvärdering är generellt en viktning mellan ställda krav och pris. Tilldelningskriterierna ska vara relevanta för det som upphandlas och fastställa det ekonomisk mest fördelaktiga anbudet. Om man sätter relevanta ska-krav är det inte alltid nödvändigt att man sätter andra utvärderingskriterier eller bör-krav, det är heller inte alltid lämpligt. Har man satt krav och kraven uppfylls, är det då alltså priset som är det avgörande.

Det ligger ett ansvar på oss att kontrollera att tjänsten levereras i enlighet med ställda krav. Som regel finns det påföljder i avtal om kraven inte skulle uppfyllas, såsom exempelvis viten eller att man vänder sig till nästa leverantör i rang.

Krister Mellström

vd Telge Fastigheter

Pontus Werlinder

vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan