Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ohederligt av Vänsterpartiet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten ställer sig kritisk till Vänsterpartiets agerande i hyresfrågan. Foto: Christine Olsson/TT

Annons

Vänsterpartiet har utlöst regeringskris genom sitt misstroende mot regeringen Löfven. När V:s ledare Dadgostar insåg allvaret i sitt misstroende ändrade hon uppfattning och har nu uttalat sitt stöd för en regering ledd av Stefan Löfven. Ett omoget och ansvarslöst agerande av en partiledare.

Förslaget om friare hyressättning i nybyggda bostäder har varit känt ända sedan Januariöverenskommelsen men Vänsterpartiet valde ändå att stödja en socialdemokratisk regering 2018. Sverige fick då en regering som saknade stöd hos folkmajoriteten.

Annons

Annons

Misstroendet grundar sig på ett utredningsunderlag om friare hyressättning i nybyggda bostäder. Vänsterpartiet i Södertälje påstår att förslaget innebär en hyreshöjning för alla hyresgäster på 30-50 procent. Ett horribelt påstående. Särskilt då det inte finns ett sådant förslag.

V fortsätter sitt fuskande med sanningen när de påstår att Sverige har tre miljoner hyresgäster. Däremot har Sverige 3,1 miljoner bostäder som ägs av de boende i form av egna hem och bostadsrätter. Enligt SCB finns det 1,2 miljoner hyresbostäder varav 675 000 är ägda av allmännyttan.

Vänsterpartiet försöker blåsa upp avskaffandet av hyresregleringen till en katastrof för svenska befolkningen. Sverige har enorma problem på bostadsmarknaden bland annat på grund av en hyresreglering som innebär att det inte lönar sig att bygga hyresrätter. Dessutom medför regleringen att stora centrala lägenheter är billigare att hyra än motsvarande storlekar i ytterstadsområden.

Vi behöver inte mer regleringar och planekonomi i landet. Erfarenheter från gamla kommunistländer är avskräckande. Vänsterpartiet borde ta itu med sitt förflutna och dessutom hålla sig till fakta.

Ulf Sarlén

Annons

Annons

Till toppen av sidan