Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Förstår oron – men kontorsråttor vill inte ha farthinder

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Betongsugga i form av en kringelgumma, designad av konstnären Sune Roth. Foto: Mattias Holgersson/Arkivbild

Annons

Telge bostäders Ulrica Seijbold skriver om Fribovägen (LT, 23 juni), där boende känner oro.

För några år sedan stod det några stora blomlådor på Fribovägen för att bilar inte kan köra så fort. Senare kom kommunen och tog bort dom, någon kontorsråtta/politiker tyckte tydligen att blomlådorna var farliga.

Annons

Annons

Det kommer säkert hända samma sak igen om Telge bostäder börjar hindra trafiken där på Fribovägen igen. Man vet aldrig vad de som bestämmer inom gata och trafik hittar på.

Jag väntar bara på när de ska ta bort alla bommar också från cykel- och gångbanor, såsom de tog bort alla betonggrisar, betongsuggor och stenar.

Alltså att öppna gång- och cykelvägarna för biltrafik var ett helt idiotiskt beslut. Redan nu är några cykel- och gångbanor som E4.

Men vissa i Stadshuset tycker att betonggrisarna är farligare än bilar. Snart måste de bygga nya cykel-och gångbanor bredvid de gamla så att det finns plats till alla. Med mötesplatser till de bilar som behöver släppa förbi andra bilar.

Snart är olyckan framme på Fribovägen och/eller på cykel- och gångbanorna runt om på stan. Vem tar ansvar? Är det kommunen eller polisen?

Tokstan är tokstan

Annons

Annons

Till toppen av sidan