Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Telge bostäder arbetar kraftfullt mot olovlig andrahandsuthyrning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten beskriver arbetet mot olovlig andrahandsuthyrning. Foto: Jessica Gow/TT

Annons

En insändarskribent önskar ökad kontroll av andrahandsuthyrning.

Telge bostäder har under flera år arbetat för att få bukt med olovlig andrahandsuthyrning och det kraftfulla arbetet fortsätter. Från 2017 har vi kunnat återta cirka 500 kontrakt där olovlig uthyrning i andra hand konstaterats.

Annons

Annons

Ett förstahandskontrakt är för de flesta ett hem, den fasta punkten. För andra har förstahandskontraktet ett helt annat värde; att lura till sig bidrag eller sko sig på andras bekostnad genom uttag av ockerhyra.

Telge bostäders kraftfulla satsning på systematiska kontroller för att stoppa och motverka oriktiga hyresförhållanden har bidragit till att vi kan återta felaktigt uthyrda bostäder och i stället erbjuda dem till personer i vår bostadskö.

Våra framgångar beror på vårt strategiska arbetssätt, men också på anmälningar från Södertäljebor som hör av sig och misstänker att någon hyr ut olovligt. De anmälningar som kommer in till Telge bostäder hanteras alltid anonymt.

Det är viktigt att de goda krafterna tillsammans samverkar för att stävja olovlig andrahandsuthyrning. Telge bostäder tar olovlig uthyrning i andra hand på största allvar och har förstärkt den hyresjuridiska enheten för att ytterligare fokusera på systematiska kontroller.

Cecilia Kumlin

affärsutvecklingschef, Telge bostäder

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy