Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Södertälje behöver Svenska kyrkans öppenhet, mod och engagemang

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skribenten lyfter Svenska kyrkans mod och öppenhet .

Bild: Arkivbild

Annons

I förra veckan kunde vi i SVT Södertälje se och lyssna till en av Södertäljes unga som vittnade om den utsatthet och fientlighet som HBTQl-personer upplever i Södertälje. Mötesplatser eftersöks och en attitydförändring efterfrågas.

Annons

Här behövs – tillsammans med andra inkluderande organisationer och föreningar – Svenska Kyrkans tydliga mod, öppenhet och engagemang. Du är alltid älskad, välkommen och sedd, oavsett vem du är eller var du befinner dig på din trosresa.

Annons

För att alla ska kunna känna sig inkluderade behövs kunskap. Svenska kyrkan har ett processprogram som heter Regnbågsnyckeln – som består av flera steg för att medvetandegöra och utbilda såväl anställda som förtroendevalda för en verkligt inkluderande kyrka för medlemmar, besökare, förtroendevalda och anställda. 

Jag vill att Svenska kyrkan i Södertälje ska genomgå Regnbågsnyckeln. Svenska kyrkan ska vara en öppen, modig folkkyrka med tydlig röst för människorna, i samhället och den offentliga debatten, och som genom diakoni, undervisning, mission och gudstjänst omsätter Guds ord till handling.

Södertälje behöver Svenska Kyrkans öppenhet, mod och engagemang. Jag kandiderar i årets kyrkoval och tillsammans kan vi vara kraften för öppenhet, mod och engagemang, 

Den 19 september kan du som är 16 år fyllda och medlem i Svenska kyrkan rösta i kyrkovalet.

Nina Wahlin (C)

ledamot i kyrkomötet, kyrkofullmäktige Södertälje pastorat och kyrkorådet Södertälje församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan