Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Fasar för grillsäsongen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Doften av grillat – inte behagligt för alla. Foto: Martina Holmberg/TT

Annons

Nu är den sköna sommaren här om det inte vore för all grillrök. Det är så illa att jag önskar lite regn på kvällarna särskilt fredag–lördag.

I huset där jag bor finns en innergård med bord och stolar som används till vardag och fest. De flesta hyresgäster sköter det bra, men några har varit fullständigt hänsynslösa och oförstående för att röken tränger in i de närboendes fönster.

Annons

Det är värst på nedre våningen och för mig när jag inte kan ha fönstret i sovrummet öppet är det en plåga. Det har inte hjälpt med en tillsägning att man bara får grilla på särskilda grillplatser, vilket Telge bostäder har upplyst om åtskilliga gånger. Den senaste grillningen, mitt i veckan, pågick i många timmar till efter 22:30.

Annons

Jag behöver ha svalt i sovrummet, så det behövs öppet fönster för att få bort värmen där solen legat på. Jag försökte få in luft från balkongdörren men då kom det grillos från en grannes balkong. Jag var omringad av grillmarodörer.

Eftersom utegrillarna var kallsinniga för min tillsägelse ringde jag till TB-jouren två gånger på kvällen, fick olika besked men ingen hjälp. Efter några dagar har jag ringt TB på dagtid men ingen reaktion.

Det borde vara självklart att hyresvärden kontaktar hyresgäster som inte efterlever gällande regler. Hur ska man annars få någon ändring på olämpligt beteende?

Orolig för störd sömn i sommar

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy