Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: Region Stockholm: ”Äntligen är antalet smittade tydligt på väg ner”

På fredagen höll Region Stockholm en pressträff för att uppdatera om läget i hälso- och sjukvården, det epidemiologiska läget och arbete med vaccination mot covid-19.

Enligt Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, har det nu skett ett tydligt trendbrott gällande antalet smittade av covid-19 i Stockholms län.

– Äntligen kan vi se att antalet smittade och patienter med covid-19 på våra sjukhus är tydligt på väg ner och minskar, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på pressträffen.

Annons

På fredagen den 21 maj vårdades 241 personer för covid-19 vid länets sjukhus och 62 personer behövde intensvivård.

Annons

– Så få patienter med covid-19 har vi inte haft sedan mitten av februari. Därför har jag idag beslutat att förändra beredskapsläget från näst högsta nivå, förstärkningläge, till den lägsta nivån stabsläge, säger Johan Bratt.

Samtidigt är pandemin ännu pågående. Hundratals personer konstateras smittade varje dag och och två till tre personer avlider.

– Tack vare vaccinationer och varmare väder kan kurvan fortsätta neråt, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Se sändningen här via Youtube:

Inbäddat innehåll

Chefläkare Johan Bratt under Region Stockholms presskonferens gällande Covid-19 situationen i länet. Foto: Claudio Bresciani

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan