Annons

Annons

Annons

Södertälje tycker

Debatt
LIVE DEBATT: Hur ska Södertälje få ett monument över Seyfo? Ställ DIN fråga här

Årsdagen för Seyfo närmar sig. Diskussionen är fortsatt het om hur Södertälje ska få ett monument för att uppmärksamma folkmordet på kristna minoriteter år 1915 i Osmanska riket.
Snart tas debatten upp i direktsända Södertälje Tycker på LT.se. Lämna din fråga till debattörerna här så kan du vara en av de som får svar.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hur ska Södertälje få ett monument över Seyfo? Ställ din fråga här och se debatten på LT.se. Foto: Mats Andersson

Annons

Den 24 april anses av många som årsdagen för när folkmordet på kristna minoriteter i Osmanska riket inleddes 1915. En händelse som i folkmun kallas för Seyfo.

I Södertälje har frågan om ett minnesmonument länge varit uppe. Redan 2007 ville den politiska majoriteten i Södertälje uppföra ett, men fick då nej på grund av att det skulle vara utrikespolitik – något en kommun inte får ägna sig åt.

År 2018 meddelade Socialdemokraterna i Södertälje och kommunstyrelsens ordförande Boel Godner att de däremot planerade att göra verklighet av beslutet om ett minnesmonument i Södertälje över Seyfo. Men planerna har därefter stött på patrull.

Annons

I en direktsänd tv-debatt på LT.se kommer kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) och Özcan Kaldoyo, debattör och ordförande i Assyrian Chaldean Syriac Association, ACSA, (läs mer under formuläret) diskutera hur Södertälje ska lyckas uppföra ett Seyfo-monument.

Annons

Nu vill vi att DU ställer din fråga till debattörerna. Skicka frågan i formuläret nedan så kanske du får svar i Södertälje Tycker som sänds torsdagen den 22 april 2021 klockan 18.00 LT.se. Du kan ställa din fråga fram till sändningens start. Du kan själv välja om du vill spela in din fråga och ladda upp som ett videoklipp eller skicka in en skriftlig fråga.

Texten fortsätter under formuläret

Inbäddat innehåll

Läs även artikelserien Erkännandet av Seyfo

Inbjudna debattörer till Hur ska Södertälje få ett Seyfo-monument?

- följ artikelserien Södertälje tycker

Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun. Foton i montage: Michael Sohn/AP och Monika Nilsson Lysell

Özcan Kaldoyo, debattör och ordförande i Assyrian Chaldean Syriac Association, ACSA. Foton i montage: Michael Sohn/AP och Torbjörn Granström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan