Annons

Annons

Annons

Södertälje

Därför engagerar sig Kim Kardashian i Seyfofrågan: ”Vi är soldater och hon är vår general”

Bianca Jagger, George Clooney, Angelina Jolie – och nu Kim Kardashian och hennes systrar. Likt flera andra stora kändisar före henne har megastjärnan valt att engagera sig i frågor om mänskliga rättigheter. Tv-kändisen, själv med armenisk bakgrund, höjer numera sin röst för att folkmordet som inleddes 1915 ska erkännas av USA:s nya president Joe Biden.

– Det är modigt av henne att ta tag i det här för hon tjänar egentligen inget på det, säger aktivisten och Södertäljeprofilen Nuri Kino.

Kim Kardashian West (till vänster) lade ner blommor på minnesplatsen för folkmordet i Jerevan, Armenien i april 2015. Nu jobbar hon för att folkmordet 1915 ska erkännas av Usas president Joe Biden (i mitten). Nuri Kino (till höger) är grundare och ordförande för organisationen Adfa som också jobbar för att Seyfo ska få ett brett erkännande. Foto: AP Photo/Hrant Khachatryan, PAN Photo/ AP Photo/Evan Vucci/ Hopig Khachadourian

Annons

Det ska ärligt sägas att fram till 2015 och hundraårsminnet av Seyfo så visste Nuri Kino knappt vem Kim Kardashian var. Han har aldrig tittat på dokusåpan ”Familjen Kardashian”, monstersuccén som startade 2007 och nu i år har inlett sin 20:e och sista säsong. Men när hon tackade ja till att besöka Armenien och minnesmonumentet för folkmordet fick han upp ögonen för henne. När New York Times dessutom året därpå, i april 2016, publicerade ett öppet brev från henne till folkmordsförnekare så förstod aktivisten och Södertäljebon megakändisens makt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan