Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Coronarasismen i Södertälje

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Boel Godner (S), Södertäljes kommunstyrelseordförande.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Har frågor till kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S), tillika de som gemensamt undertecknat debattinlägget (LT, 5 mars) om rasism och splittring i pandemins fotspår.

Vem avser ni vara coronarasister i Södertälje? Tycker mig ha rätt att ställa denna relevanta fråga. Och vem eller vilka avser ni med att, citat: ”var och en måste börja med det man själv kan påverka, nämligen att man gör rätt”?

Annons

Annons

Är det inte politiskt korrekt längre att våga ifrågasätta hur Sveriges myndigheters rekommendationer inte gäller i Södertälje trots fotobevisade avvikelser och insändare som har synpunkter? Ska vi tiga tyst?

Är det inte längre politiskt korrekt att våga yttra sig i olika demokratiska frågor? Eller är det bara unisont avsett för politiska partiföreträdda personer?

Riktar sig undertecknade bara till läsare av Länstidningen? Eller har detta inlägg skickats till andra medier? Vilka målgrupper vänder sig insändargruppen till? Vem ska läxas upp i rasismens förtecken?

Vad ska vi skärpa oss i? Berätta så vet vi bättre, berör det bara infödda södertäljebor?

Vi börjar så smått anpassa oss som vi alltid gjort, enligt vårt lands grundmurade demokratiska traditioner. Vi har med åren blivit varse att mer öppet våga ifrågasätta tilliten till myndigheter. Vi tillåts inte längre ha åsikter om befogad rädsla för smittohärdar, då blir vi beskyllda för att vara rasister.

Marakottan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy