Annons

Annons

Annons

Annons

Kritiken mot Ninne Olssons framträdande

Debatt
Kulturdebatt: Du får inte kritisera Oktoberteatern

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skribenten ifrågasätter Oktoberteaterns roll och position i kulturlivet.

Bild: Elias Zazi

Annons

Oktoberteatern svarar på senaste debatten med en ursäkt om de har upprört någon. Teatern säger också att man vill föra samtal med Södertäljeborna och kulturaktörer hur man kan utveckla kulturlivet för framtiden.

Jag tycker just det är detta man inte gör när man inte bemöter ämnet med annat än en ursäkt. Jag håller med Grete Havneskölds första debattartikel om att tystnadskulturen finns inom kulturlivet i Södertälje, speciellt Oktoberteatern.

Annons

Annons

Du får inte kritisera teatern. Då kan du ställas utanför kulturnätverk och andra sammankomster i staden. Skulle du råka vara i ett behov av en scen så kan du prata ännu mindre öppet kring din syn på scenkonst med risk för att uppröra Oktoberteatern och därmed förlora möjligheten till att hyra teaterscenen.

Södertälje kommun begränsar möjligheten både för en öppen kulturdebatt och en utveckling av kulturlivet genom sina bidragssystem där man har ojämlika förhållanden inom kulturlivets olika föreningar där också Oktoberteatern ingår.

Man hamnar i beroendeställning gentemot varandra. Skönt för kommunen att debatten inte driver utvecklingen framåt, skönt för Oktoberteatern som kan fortsätta på sin bana som vanligt med att be om ursäkt, vilken kritik som än dyker upp. Alltifrån att man inte följer kollektivavtal (2015), till dålig arbetsmiljö, till att nu anklagas för en rasistisk diskurs.

Kanske missuppfattar vi Södertäljebor allting?! Tur att ursäkter finns då.

Gammal Södertäljebo

Annons

Annons

Till toppen av sidan