Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: När ska stadsluften bli bättre?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Luftkvaliteten i Turingekorset, där Turingevägen och Ängsgatan möts, hör till de sämsta i landet. Foto: LT-arkiv

Annons

Helt plötsligt har den tunga fordonstrafiken ökat på Ängsgatan i centrala Södertälje. Alla berörda inklusive kommunansvariga känner sedan många, många år till den extremt dåliga luften i centrala Södertälje.

För snart tio år sedan utlovade Södertälje kommun att återkomma med åtgärder för den farliga luften runt Turingegatan, Holmfastvägen och Ängsgatan. Hittills har inget hänt. Kan inte låta bli att ställa sig en funderare om vem som bryr sig?

Annons

Annons

Boende på Ängsgatan blev väldigt lättade när tung trafik förbjöds över Mälarbron 2016 på grund av att bron inte klarar av fortsatt tung fordonstrafik. Vilket innebar att tung fordonstrafik minskade avsevärt på Ängsgatan. Vi kunde känna av lite bättre luft att andas in.

Helt plötsligt har busslinjerna, utan någon som helst information till boende, från västra delen av SL:s trafikområde ändrats till att trafikera Ängsgatan vare sig i tjänst eller ej i trafik.

Visst är det märkligt? Finns det politiska planer på att riva fastigheterna på Ängsgatan med berörda tvärgator? Vad planeras i det fördolda – ett nytt Torekällbergs- eller Marenkomplex?

Vi folkbokförda i kommunen kräver kontinuerlig information i demokratisk västerländsk ordning om vad som den politiska ledningen planerar, som vi medborgare kan få vara med på och påverka i god demokratisk ordning. Inte "Putin-ordning”, där medborgarna minimeras.

Marakottan

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy