Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

Insändare
Replik: SBBK har tvingats till tuffa beslut – men vi ser att det ljusnar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Coronapandemin har påverkat Södertälje BBK. Bland annat har barn- och ungdomscuper ställts in. Foto: esper Zerman/Bildbyrån

Annons

Svar på insändaren ”Förtjänsten som försvann”. SBBK är en av Södertäljes största idrottsföreningar, med över 700 spelare i alla åldrar, varav hela 53 procent är tjejer. Vi har stor verksamhet i de flesta stadsdelar, och är stolta över den närmast obefintliga tröskel vi har för att barn ska kunna börja spela basket.

Annons

Våra deltagaravgifter är generellt mycket låga, det vet jag av egen erfarenhet som förälder till barn som provat på många olika sporter. Vi har till och med en fond som kan nyttjas i de fall föräldrar ändå har svårt att betala avgiften för sina barn.

SBBK är stolta över allt detta, och vi känner oss med rätta som en viktig och samhällsnyttig aktör.

I dessa svåra coronatider handlar det för de flesta idrottsklubbar och kulturföreteelser om att överleva, och detta gäller även oss. I vårt fall har våra möjligheter till intäkter drastiskt minskats, både för vår elitverksamhet och för barn- och ungdomsverksamheten, där det framför allt gäller våra nu inställda stora ungdomscuper. Dessa är väl inarbetade event, som genererar fina intäkter till klubben.

Annons

En stor anledning till att vi klarar av att hålla så låga spelaravgifter är det ideella arbete som en basketförälder förväntas utföra under dessa cuper, och detta system/upplägg har varit både effektivt och uppskattat. Allt detta ligger nu på is.

Under våren kommer SBBK att genomföra en rad andra aktiviteter för att klara ekonomin, varav en är ungdomssektionens försäljningskampanj, som faktiskt initierades från föräldrar i föreningens föräldraråd. Många väldigt tuffa kostnadsbesparingar är redan gjorda, och kansliet går på minimibemanning.

I maj 2020 tog vi beslutet att inte, trots pandemins ekonomiska effekter, spara inom ungdomssidan. Det har vi lyckats bra med, verksamheten har till och med vuxit, och vi har genomfört ledarutbildningar, rekryterat nya coacher, startat upp föräldraråd mm.

Annons

Just nu råder stor framtidstro inom klubben. Vi har precis fått dra igång träningen även för de äldre ungdomarna, våra elitlag spelar bra, vi emotser ytterligare lättnader i restriktionerna och stämningen är god. Vi försöker profilera oss med vår nya fina logotype, och är involverade i några jättespännande och samhällsnyttiga projekt tillsammans med olika kommunala aktörer och sponsorer.

Hoppas denna information ökar förståelsen för att alla behöver bidra till klubbens fortlevnad.

Johan Strömwall

klubbdirektör SBBK

Annons

Annons

Till toppen av sidan