Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

Insändare
Insändare: Förtjänsten som försvann

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten är kritisk mot Södertälje basketbollklubbs försäljningsregler. Foto: LT-arkiv

Annons

Det har varit och är brukligt att barn- och ungdomsidrotter finansierar delar av verksamheten med försäljning av kryddor, ost, korv, kläder och dylikt. Det föreligger sannolikt en betydande del av stödköp i dessa fall, grannar och vänner köper för att det är Lisa eller Kalle som man oavkortat stöder. I de flestas ögon ett godartat system.

Södertälje Basketbollklubb, SBBK, har nu valt att skruva på detta upplägg. Genom digital försäljning av kläder erbjuder man ungdomarna att fortsätta såsom tidigare frånsett att halva förtjänsten nu går till klubben. En uttalad målsättning läggs dessutom fram, varje spelare säljer 15 enheter (á 150 kronor) med veckovisa uppföljningar där priser till de främsta utdelas.

Annons

Annons

Invändningen är att ungdomarnas förtjänst inte längre går ograverad till egen lagkassa respektive det olämpliga i att skapa en ytterligare källa till stress och mindervärdighet i dessa tider.

SBBK har tidigare uttalat sig som att vara föreningen för alla och med ett stort upptag från socioekonomiskt svagare stadsdelar. De ekonomiska förutsättningarna för olika spelare är vitt skilda.

Med en förhoppning om att det övriga föreningslivet i Södertälje inte sätter i system att ungdomsarbete ska sörja för verksamhetens löpande drift.

Vart tog sköna gröna SBBK vägen?

Annons

Annons

Till toppen av sidan