Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Behåll pendlarparkeringen i Östertälje

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den populära pendlarparkeringen i Östertälje, med cirka 500 platser, försvinner snart.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Jag läser i LT hur Södertälje kommun tänker bebygga pendlarparkeringen vid Östertälje station. Och hur de funderar på pendlarparkeringar vid motorvägen i stället. Planen kräver nya busslinjer till Stockholm, folk vill inte till Liljeholmen.

Annons

Annons

Att sätta in busslinjer på en motorväg som redan i dag är köfylld i rusningstid kommer knappast bli en framgång, varken kostnads- eller tidsmässigt. Kommunen verkar även ha glömt att det är SL som står för ansvar och finansiering av kollektivtrafiken. Är idén ens förankrad med SL? Var ska pengarna till nya busslinjer komma ifrån? Genom att dra ner på tågtrafiken eller höja taxan? Inga av dessa åtgärder skapar fler kollektivtrafikresenärer.

Det andra förslaget, att erbjuda parkering vid Södertälje syd, är inte heller genomtänkt. Så längre Gnestapendeln går med glesare intervall är det knappast heller lockande för de som då måste vänta på tåg och byta i Södertälje hamn. Och att pendla med SJ-tågen är ju knappast billigt prismässigt.

Vore det inte bättre att hitta en annan plätt mark att bygga bostäder på och låta parkeringen i Östertälje vara? I alla fall tills man hittat ett alternativ till parkering som är lika bra eller helst bättre?

Planerare och politiker verkar ha missat varför folk åker bil till Östertälje, för att pendeltåget är attraktivt och linjenätet i kommunen i övrigt inte är det.

Trainman

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy