Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Järna

Insändare
Debatt: Säkra bemanningen på Järna station – över tid

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pendeltågsstationen i Järna.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Alla ska känna sig trygga i kollektivtrafiken. Stationsmiljöer är ofta de platser i kollektivtrafiken där människor känner sig mest otrygga. Sent på kvällen är man ofta ensam på stationerna, eller bara tillsammans med någon annan vilket bidrar till känslan av otrygghet.

Stationen i Järna har tidigare blivit av med sin bemanning vilket fick allvarliga konsekvenser för tryggheten och resenärsmiljön då omfattande skadegörelse följde på beslutet.

Annons

Annons

Vi socialdemokrater blev därför väldigt oroliga när vi nåddes av nyheten att moderatledda SL på nytt planerade att ta bort bemanningen – vi är glada över att det beslutet ändrades. Men vi behöver säkerställa att bemanningen blir långvarig. Bemanningen är bara säkrad 2021.

Trygghetsskapande, förebyggande arbete behöver vara långsiktigt. Det kan inte göras på årsbasis utan den grundläggande trygghet som stationsbemanning medverkar till behöver vara kvar under överskådlig tid medan ytterligare arbete genomförs tillsammans med Södertälje kommun och andra intressenter

Jens Sjöström (S)

oppositionsregionråd med ansvar för trafikpolitik

Elof Hansjons (S)

ledamot i trafiknämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy