Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Är inte alla väljare och partier värda lika mycket?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debattören reagerar på lördagens gemensamma upprop mot rasism och främlingsfientlighet – där Realistpartiet inte finns med bland undertecknarna.

Annons

När majoriteten C, KD, MP med S i spetsen är ute och samlar godhetspoäng så passar man även på att ge en känga i smyg till Realistpartiet. Vi fick inte vara med och underteckna inlägget om hur enade de är i kampen mot rasism och för alla människors lika värde – till stöd för 5i12-rörelsen.

Annons

Annons

Allt gott så långt. Det står dem givetvis fritt att skriva insändare om vad de vill. Men att sedan gå till L, V och M och fråga om de också vill skriva under artikel, utan att fråga oss i Realistpartiet – det sätter oss i ett fack som att vi står i opposition till kampen mot rasism. Att majoriteten gör så är ett medvetet val.

Vilket är helt fel, vi är också emot rasism, diskriminering och negativ särbehandling, något som vi är fullt medvetna om vad det innebär.

Vi har fått mejl från väljare som undrar varför Realistpartiet inte stod med under insändaren? Fick lägga tid på att förklara hur det fungerar i stadshuset. Då slog oss tanken, tänk om vi skulle skriva en insändare om att vi är emot barnaga och trafficking, och sedan gå och fråga alla partier utom S om de vill skriva på att barnaga och trafficking är dåligt? Omöjligt att säga nej.

Men betyder då det att S är för barnaga och trafficking? Får man verkligen inte hoppas. Men några kanske skulle dra den slutsatsen – varför finns annars inte partiet med i den insändaren? Ja, ni förstår metodiken.

Det är skrämmande att folk som styr denna stad inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt, man ska kunna tala om problem som finns och åtgärder som bör göras utan att få brunstämpel på sig av ett fåtal självgoda hycklare.

Annons

Som realist talar man alltid om existerande problem och söker lösningar, det görs nu på riksnivå. Vore fint om vi här i Södertälje också kunde tala om problem öppet utan att svartmåla varandras partier. För alla är väl lika mycket värda även i debatten, eller är det bara en klyscha som majoriteten slänger sig med?

Joakim Granberg

partiledare, Realistpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan