Annons

Annons

Annons

P-däckskandalen

Debatt
Replik: Du ska kunna lita på oss politiker – vi ska agera moraliskt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Insändaren i LT den 24 november tar upp Södertälje kommuns agerande kring parkeringsdäcksbygget vid stadshuset.

Annons

Svar till signaturen O.M. Många saker gick fel när parkeringshuset vid stadshuset byggdes. Det gjordes fel i planeringsstadiet, i upphandlingsförfarandet och under byggandet.

Det blev alldeles för dyrt och det ser inte ut så som vi kanske skulle önska.

Annons

Många saker har gjorts i efterspelet. Vi har låtit göra flera fristående granskningar av processen och benat ut vad som gått fel. Vi har sedan saken först lyftes under 2018 förbättrat rutiner och kontroller så att något liknande inte kan hända igen.

Annons

När jag tillträdde som kommunstyrelsens ordförande 2011 fanns som du skriver ett osunt förhållande mellan Peab och Södertälje kommun.

Detta gjorde vi oss av med då och Peab är efter det ett byggföretag som alla andra och som ska behandlas på samma sätt.

Parkeringshistorian är mycket olycklig.

Alla medborgare ska kunna lita på att de som representerar dem går att lita på och att skattepengarna hamnar där de ska.

Att få vara förtroendevald är en ynnest och det finns berättigade förväntningar på att just politiker lever som de lär och agerar moraliskt. Blotta misstanken om något ljusskyggt skadar inte bara oss utan också förtroendet för demokratin.

Alla medborgare ska kunna lita på att de som representerar dem går att lita på och att skattepengarna hamnar där de ska.

En av våra största prioriteringar är att det ska vara ordning och reda. Det ska inte gå att vara oförsiktig med varken ekonomin eller Södertäljebornas förtroende. Det ska finnas kontrollinstanser som fångar upp misstag och om det ändå blir fel ska det få konsekvenser.

När det gäller arbete mot bidragsfusk vågar jag påstå att Södertälje har kommit längst i hela Sverige. Kostnaderna för försörjningsstöd har bland annat därför minskat enormt.

Annons

Jag känner att mitt och övriga förtroendevaldas uppdrag är just att ”föra skutan i hamn” och det är vackert skrivet. Vid enstaka tillfällen begås ett misstag någonstans i båten och då skakar det till.

I huvudsak går det ändå stabilt framåt, även när det blåser kallt.

Boel Godner

kommunstyrelsens ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan