Annons

Annons

Annons

P-däckskandalen

Insändare
Insändare: Hur ska du styra skutan i hamn, Boel Godner?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S).

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Hej, Boel Godner. Jag har alltid ansett mig leva i en högt stående civilisation men jag har under senare tid börjat undra. Ett par orsaker är korruption och omoral. Hur står det till med den saken i Sverige i dag?

Läser om klansamhällen, där släkten infiltrerar myndigheter för att stärka sina maktpositioner. Män inom kyrkan som använder sin ställning till att utnyttja bidragssystemet, som är till för de svagaste i vårt samhälle. Politiker, chefer och tjänstemän som begår den ena fadäsen efter den andra, utan att de drabbas nämnvärt på något sätt.

Annons

Annons

Och om Socialdemokraterna och Peab och deras tvivelaktiga affärer. Att sossarna och Peab har ett osunt förhållande är kanske inte nytt men hur kommer det sig att det i flera av Sveriges städer år efter år får fortgå?

Att jag frågar dig, Boel, beror på att jag vill tro att du är en ärlig kvinna, som gör ditt bästa. Du är kapten på Täljeskutan – hur tänker du i det här fallet ta den i hamn? Redan för ett par år sedan visste ni väl om att allt inte stod rätt till?

Vem bär ansvaret i kommunen som struntade i att ta in konkurrerande anbud för P- huset? Vem betalade ut förskottet till Peab? Vem hade kunnat stoppa pengaflöde utan att göra det? Vem på Peab fick förskottet?

Man får en känsla av att det liksom i Sigtuna är Socialdemokraterna och Peab som har en pakt, som ger sossarna mer makt och Peab mer pengar, där vi skattebetalare ska stå för notan. Jag blir förbannad.

”Politiker är det mest moraliska yrket i världen” menade Tage Erlander och levde efter det. Då spelar det ingen roll vilken politisk åsikt man har, eftersom man högaktar en sån människa. Känner respekt och tillit.

Det är enligt min mening så självklart att man som politiker, polis och maktinnehavare inom kyrkan borde ha ett större moraliskt ansvar än gemene man. För vem ska man annars kunna lita på?

Varför ska jag betala skatt, vara ärlig och inte utnyttja välfärdssystemet, när samhällets stöttepelare – politiker, kyrkogubbar och tjänstemän – gör det?

Annons

Vi skattebetalare är trötta på att göda Peab, för arbeten de inte gör. Det som från början var två parkeringshus som skulle ha byggts för 10 miljoner kronor styck blev ett P-hus för 45,7 miljoner. Hur kommer det sig att Peab inte behöver bygga det andra P-huset gratis? Det borde de ju ha råd med.

O.M

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan