Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

TV: ”Ställ in stora shoppingrundan i år” – hör beskeden om årets julhandel här

Det blir en annorlunda jul i åt konstateras på fredagen när näringsministern Ibrahim Baylan (S) med Svensk handel höll en extrainsatt pressträff.
– Vi längtar alla efter jul, högtider, ljuspunkter i den här mörka tiden. Jul kommer vi att ha i år också, det kommer att bli julklappar. Men i år får den stora shoppingrundan ställas in, säger Ibrahim Baylan.

Se sändningen från Expressen TV här:

Inbäddat innehåll

Ibrahim Baylan (S), näringsminister, Karin Johansson, Svensk Handel, och Johan Carlson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten, höll på fredagen en extrainsatt pressträff om årets julhandel.

Annons

Annons

De konstaterade att det inte kommer bli en vanlig jul.

– Det är inte tiden för det sociala flanerandet i köpcentrum, även om vi gärna vill ha besök i landets alla butiker. Gå inte hela familjen för att handla mat – skicka en. Vi har mycket vi kan göra, det är de små, många små sakerna som tillsammans blir den stora effekten. Fortsätt handla – men gör det med omsorg, säger Karin Johansson.

Rådet är att sprida ut julshoppingen och börja redan nu. Med restriktioner om att besöka butiker spås julhandeln förflyttas till internet.

– Sannolikt kommer en större handeln än vanligt förekomma på nätet. Det löser inte problemet. Trängsel flyttas till utlämningsställen, konstaterar Johan Carlson.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) håller en extrainsatt pressträff med Svensk Handel idag. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan