Annons

Annons

Annons

Annons

Hotellplanerna vid Maren

Insändare
Insändare: Lägg korten på bordet om hotellbygget vid Maren

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vattenspegeln i den nordligaste delen av Maren kommer snart vara ett minne blott, enligt kommunens nuvarande planer.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Tack LT för att ni uppmärksammade vad som håller på att ske vid Maren. Det är inte lätt för oss vanliga kommuninvånare att hitta de kommunala besluten, medan de fortfarande går att påverka.

När försäljningen av kvarteret Tellus 5 och Kringlan till Stadsrum skedde sades det inget om någon utvidgning mot Maren. Tvärtom var det redan dessförinnan ett huvudmotiv till den nya tillfarten till Kringlan att man skulle öppna upp Marenkajen för allmänheten.

Annons

Annons

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S) i samtal med Erik Werner.

Bild: Leif Granlind

Nu ska man i stället fylla ut flera meter med de konsekvenser beträffande vattenspegeln som Tomas Karlssons foto visade. Det är helt oacceptabelt tycker jag, även om Erik Werner i ett inlägg försöker släta över frågan.

Läs Tomas Karlsson: När ska denna längtan att fylla igen Maren få ett slut?

Om man ska inkräkta på kajen måste det ju vara på Stadsrums initiativ, tvärtemot vad Werner skriver. Jag vet inte att Södertäljeborna krävt någon utökning av den rejält tilltagna Marenplan – den räcker till många uteserveringar, så frågan som ställdes av Sveriges television om detta var helt irrelevant.

Stoppa alltså alla planer på att inkräkta en enda meter på Marens vattenspegel

Annons

Däremot kräver kajen tyvärr mycket grundförstärkningar. Hotellet bör också sänkas till högst tio våningar – annars inkräktar det alldeles för mycket på miljön vid Maren. Jag tror inte att ett hotell i detta läge behöver vara så stort som sagts och jag tror också att de välkända grundläggningsproblemen gör att det måste sänkas av den anledningen.

Stoppa alltså alla planer på att inkräkta en enda meter på Marens vattenspegel och redovisa för Södertäljeborna hur de olika hotellförslag som utlovats ser ut!

Flitig besökare i Marenområdet

Annons

Annons

Till toppen av sidan