Annons

Annons

Annons

Nykvarn får nytt centrum

Insändare
Insändare: Mycket är illa i Nykvarns centrum

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Centrala Nykvarn är under ombyggnation.

Bild: Izabelle Johannisson

Annons

Centrum i Nykvarn är en stor besvikelse för oss invånare i kommunen.

Fastighetsägaren Slättös planer för hur centrum skulle se ut i framtiden skapade stort hopp för oss Nykvarnsbor. I dag ser det ut som en byggarbetsplats och har gjort det alldeles för länge. Inget har hänt och vad kommer att prioriteras för kommande byggprojekt?

Tidplanen för byggherren har krympt genom tiden, ett vite hänger över byggherren om inte tidplanen håller.

Annons

Annons

Bygget medför att antalet parkeringsplatser har reducerats och därmed antalet kunder till de butiker som finns i centrum. Parkeringsvakter jagar kunder med blåslampa.

Ännu värre ser det ut att bli i dessa coronatider där de företagare som finns i centrum tvingas betala orimligt höga avgifter för hyra av lokaler. Med tanke på att ett byggprojekt pågår i centrum borde hyror redan där ha reducerats för företagarna. Man hör på ryktets vägar att Slättö inte visar det minsta intresse för att hjälpa företagen och det drabbar oss som invånare i kommunen – snart har vi inga företag kvar i centrum.

Får Nykvarn inte ett levande centrum där människor vill bo, kunna handla och uträtta sina dagliga ärenden kommer vandalisering och skadegörelse att fortsätta.

Nykvarnsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan