Annons

Annons

Annons

Tveta

Räknade med under 500 besökare – ställer ändå in påskgalan: ”Vi har ett ansvar för att bidra till att smittspridningen stoppas”

Artister som Nano och Sebbe Staxx hade tackat ja till att medverka, likaså hypnotisören Erik Olkiewicz och komikern Zinat Pirzadeh. Men på torsdagen tog Södertäljebaserade föreningen Adfas styrelse beslut om att ställa in påskgalan den 3 april på grund av risken för corona.

Nuri Kinos förening A demand for action ställer in årets påskgala på grund av oron för coronasmitta i större folksamlingar. Foto: Hopig Khachadourian

Bild: Nellie Pilsetnek

Annons

Att Adfa (A demand for action) anordnar insamlingsgalor för flyktingar i Mellanöstern har Södertäljeborna vant sig vid. Senast i december anordnade föreningens grundare Nuri Kino en insamling med en avslutande julgala som resulterade i 1 370 000 kronor, pengar som gick till att köpa förnödenheter åt behövande i Libanon, Turkiet och Syrien. Men nu står det klart att 2020-års påskgala ställs in, trots att den inte skulle ha överstigit 400 personer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan