Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Insändare: Gilgamesh – en oförglömlig teaterupplevelse

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Föreställningen Gilgamesh får idel beröm.

Bild: Nellie Pilsetnek

Annons

Jag vill härmed ta tillfället i akt att offentligt framföra mitt tack till alla som varit engagerade i föreställningen ”Gilgamesh och jakten på odödligheten”.

En otrolig ensemble av enastående begåvade unga skådespelare samt fenomenal regi och suveränt manus gjorde denna pjäs till en teaterupplevelse av absolut första klass. En magisk och oförglömlig eftermiddag som överträffade de högst ställda förväntningar.

Annons

Annons

Det är sannerligen svårslaget att få se de allra yngsta representanterna för det allra äldsta av folk framföra världslitteraturens första och äldsta men evigt unga, odödliga mästerverk.

En verklig eloge för utmärkt skådespeleri. Agerandet på scenen var oupphörligt fascinerande, växlingsrikt, dramatiskt, vackert, tidlöst och universellt mänskligt samt omväxlande högstämt och humoristiskt. Allt perfekt avvägt - och lika starkt och berörande för alla åldrar.

Vidare också ett särskilt hedersomnämnande för manus, som med stor trohet mot originalet och perfekt tonträff i varje scen men med geniala små justeringar gjorde handlingen direkt tillgänglig för var och en utan att förlora något av eposets djup och kraft.

Varmt tack således till hela den fantastiska unga ensemblen för en teaterupplevelse man inte glömmer.

Per Hägglund

Södertälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan