Annons

Annons

Annons

krönikaLT-klappen 2019

Lillan Hedlund
Lillan Hedlund: Hjälp oss hjälpa dem som behöver det mest i jul

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

LT:s chefredaktör Lillan Hedlund

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Samtidigt som det börjar klia i fingrarna på de riktiga julivrarna att få börja pynta och köpa julklappar, så börjar många andra få ångest inför en stundande julhelg utan klappar till barnen och utan det där lilla extra på julbordet - om än något alls.

Därför drar vi nu, för sjunde året, igång vår insamling till LT-klappen och Julkassen. En insamling som vi gör tillsammans med Svenska kyrkan Södertälje församling och Pingstkyrkan i Södertälje.

Annons

Annons

Hjälpbehovet i Södertälje är stort, och det växer för varje år. Inte minst till jul. Men vi vet också av erfarenhet att få är så givmilda som invånarna och företagarna i LT:s utgivningsområde när det gäller att sträcka ut en hjälpande hand till de mest behövande i juletid.

Varje år sedan starten har insamlingen slagit rekord. Det vittnar om en generositet som värmer så ofantligt i höst- och vinterkylan. När jag för LT:s räkning träffat och pratat med givare så har jag slagits av den enorma medmänsklighet som finns här. Det är så många som gärna avstår något för egen del för att istället skänka till en okänd som befinner sig i en tuff livssituation.

Vi bryr oss om varandra. Det är vad jag kallar sann #täljekärlek. Och vad kan väl vara en finare julklapp att ge, än vetskapen om att man hjälpt till så att fler barn faktiskt får en gåva till jul? Eller att den ensamma vet att någon skänkt en tanke, eller att fler får mat på bordet.

Nu hoppas jag att du vill vara med oss och slå ett nytt insamlingsrekord! Skänk en valfri summa till LT-klappen eller stöd Julkassen (250 kronor/kasse) och hjälp oss hjälpa dem som behöver det mest i jul. Din insats kan förändra julen för många!

Fakta: Vill du bidra till insamlingarna?

Bidrag till LT-klappen: Swisha valfritt belopp till 123 287 33 21 eller sätt in på bankgiro 189-6034. Ange ”LT-klappen” på inbetalningen.

Annons

Bidrag till Julkassen (varje kasse kostar 250 kronor): Swisha till 123 156 28 34 eller sätt in på bankgiro 646-3152. Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Alla företag som bidrar till Julkassen tackas i en annons i LT.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan