Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaStockholms län

Lillan Hedlund
Lillan Hedlund: ”Nu kommer vi närmare er läsare”

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

LT:s chefredaktör Lillan Hedlund.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Med skräckblandad förtjusning, snudd på förlamad av nervositet, klev jag för första gången in på LT en majdag 1997. Sedan dess har jag haft förmånen att, genom journalistiken, få förvalta mängder av Södertälje- och Nykvarnsbors livsöden och historier. Det är något man måste vara ödmjuk inför.

Under de senaste veckorna har många hört av sig med hälsningar och synpunkter på LT. Jag är oerhört glad för den här responsen. Era synpunkter är viktiga. Det är för er Södertälje- och Nykvarnsbor som vi finns till. Så fortsätt höra av er!

Som lokaltidning ska vi granska och vara fördjupande. Vi ska berätta vad beslut får för konsekvenser för oss som bor här. Vi ska vara där det händer, när det händer. Men vår journalistik ska också bjuda på möten som värmer, berättelser som får det att knipa i hjärteroten och ge dig inslag som får dig att skratta gott. Och framförallt - vi ska vara nära er läsare här lokalt i Södertälje och Nykvarn.

Annons

Annons

Nu påbörjar vi arbetet med att skruva en del på vårt innehåll.

Vi har redan tidigare berättat att vi stuvat om i vår organisation i syfte att utöka vår sportredaktion med en tjänst. Nu tittar vi på hur vi kan bredda och fördjupa vår sportjournalistik. Hur får vi exempelvis damidrotten och kvinnliga idrottare att ta en mer given plats i vårt nyhetsflöde?

Vi tittar på hur vi får en större mix av nyheter, stora som små, i vår papperstidning. Det gäller både nyhetsdelen och sporten. Här behöver vi samtidigt förhålla oss till att vi har ett format där vi av utrymmesskäl är begränsade. Jag hoppas ändå ni kommer märka en skillnad över tid. Digitalt, på vår sajt och i vår app, kommer ni alltid hitta mer innehåll än vad vi presenterar i papperstidningen. Tv-inslag och livesändningar lämpar sig av naturliga skäl inte för papperstidningen.

Samtidigt gör vi nu en extra satsning på vår bevakning av Nykvarns kommun. Som vi har berättat tidigare så har LT beviljats ett ekonomiskt stöd för utökad bevakning av den aktuella kommunen. Vi har redan i dag en reporter som har Nykvarn som en del av sitt bevakningsområde. I november förstärker vi med ytterligare en reporter börjar bevaka kommunen i sann lokalredaktörsanda.

Annons

Som tidigare lokalredaktör i Nykvarn vet jag att de här två reportrarna kommer ha ett otroligt roligt uppdrag, nämligen att vara en hel kommuns ögon och öron. Jag törs lova att Nykvarnsborna framöver kan se fram emot mycket mer läsning där Nykvarn och Nykvarnsborna står i fokus.

Så till en fråga jag mött många gånger de senaste veckorna: kommer ni läsare märka någon skillnad när ni tar del av LT:s journalistik i morgon oavsett om ni gör det digitalt eller via papperstidningen? Nej, jag tror inte det. För rent utseendemässigt blir det inga omvälvande förändringar. Men jag hoppas att du för varje dag som går känner att vi kommer lite närmare dig och det du tycker är viktigt. Det är min djupaste ambition.

Varmt välkommen att följa med oss på LT på vår fortsatta resa!

Annons

Annons

Till toppen av sidan