Annons

Annons

Annons

Chefer flyr hemtjänsten

Efter kritiken mot hemtjänsten – ministern besökte Södertälje: ”Här har kommunen agerat”

I tider av hård kritik mot hemtjänsten, besökte socialminister Lena Hallengren (S), Södertälje för att samtala med personer inom hemtjänsten och ett par som får hemtjänst. I ett samtal om hur hemtjänsten i Södertälje upplevs, fanns det också utrymme att prata om hur äldrevården i Södertälje kan förbättras.

Text

Hemma hos paret Voglojev diskuterade socialminister Lena Hallengren, Södertäljes hemtjänst med hemtjänsten och kommunstyrelseordföranden. Kalle Voglojev, socialminister Lena Hallengren (S), Tidora Grico, hemtjänsten, Ulla Voglojev, Boel Godner (S), kommunstyrelseordförande, Liselotte Ulverbring -Westin, resultatområdeschef hemtjänsten.

Bild: Nellie Pilsetnek

Annons

Äldreomsorgen i Södertälje har kritiserats under lång tid. För ett år sedan visade Socialstyrelsens nationella undersökning om hur de äldre ser på sin äldreomsorg, att bara 73 procent av Södertäljeborna var nöjda med sin hemtjänst. Då sa den tidigare socialdirektören Lenita Granlund, att kommunen gjort en genomlysning för hela äldreomsorgen och tagit fram en utvecklingsplan där samtliga problem, åtgärder och en tidsplan finns beskrivet.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på lt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan