Annons

Annons

Annons

Annons

Chefer flyr hemtjänsten

Efter kritiken mot hemtjänsten – ministern besökte Södertälje: ”Här har kommunen agerat”

I tider av hård kritik mot hemtjänsten, besökte socialminister Lena Hallengren (S), Södertälje för att samtala med personer inom hemtjänsten och ett par som får hemtjänst. I ett samtal om hur hemtjänsten i Södertälje upplevs, fanns det också utrymme att prata om hur äldrevården i Södertälje kan förbättras.

Text: 

Hemma hos paret Voglojev diskuterade socialminister Lena Hallengren, Södertäljes hemtjänst med hemtjänsten och kommunstyrelseordföranden. Kalle Voglojev, socialminister Lena Hallengren (S), Tidora Grico, hemtjänsten, Ulla Voglojev, Boel Godner (S), kommunstyrelseordförande, Liselotte Ulverbring -Westin, resultatområdeschef hemtjänsten.

Bild: Nellie Pilsetnek

Annons

Äldreomsorgen i Södertälje har kritiserats under lång tid. För ett år sedan visade Socialstyrelsens nationella undersökning om hur de äldre ser på sin äldreomsorg, att bara 73 procent av Södertäljeborna var nöjda med sin hemtjänst. Då sa den tidigare socialdirektören Lenita Granlund, att kommunen gjort en genomlysning för hela äldreomsorgen och tagit fram en utvecklingsplan där samtliga problem, åtgärder och en tidsplan finns beskrivet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan