Annons

Annons

Annons

Södertälje

Anna Jansson har skapat sin egen svårmodiga kriminalpolis: ”Jag lovade att jag skulle hjälpa honom att leta efter henne”

Nu föds en ny deckarserie i Sverige, ”Bergslagen blå”, som skrivs av deckardrottningen Anna Jansson. Den första boken har redan översatts till både engelska och finska.

– Den här deckaren är nog ännu mer i den finska andan, lite svart sådär, säger författaren.

Text

Under hösten är Anna Jansson tillbaka på Gotland, åtminstone mentalt då hon skriver på en ny Maria Wern. Hon kommer också att fortsätta skriva barndeckare om Emil Wern. Men hennes feel good-karaktär Angelika Lagermark pausas för en tid. – Att skriva är det absolut roligaste jag vet, men det kräver egentid. En bok tar mig ungefär 800 timmar att skriva, säger hon. Foto: Leif Hansen / Omslag Norstedts (Bilden är ett montage)

Annons

Förutom att skriva har deckarförfattaren Anna Jansson ägnat sommaren åt att vara barnvakt åt barnbarnen och tampats med en vattenläcka hemma i sin villa där hon just nu lever med fläktar i köket och tillfälliga besök till tvättstugor. Men för henne tycks sommar och semester ändå inte vara fullt så starkt förknippade med varandra som för oss andra.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på lt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan