Annons

Annons

Annons

Centrum

LT stärker bevakningen av Nykvarn tack vare ekonomiskt stöd: ”Det kommer bli en utökad satsning”

Nykvarn är en vit fläck på mediekartan anser Medieinstitutet i en rapport. Detta öppnade för tidningens ägare att söka ekonomiskt stöd. En ansökan som nu beviljats.

Text

Daniel Nordström är chefredaktör för LT Södertälje. ”Ett bra tillskott”, säger han om det ekonomiska stödet.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Länstidningen får 637 874 kronor från Mediestödsnämnden för att bevakningen av Nykvarn ska kunna utökas under 2019. Det är 70 000 kronor mindre än vad LT:s ägare Mittmedia ansökte om, men chefredaktör Daniel Nordström misströstar inte.

– Det är ändå ett bra tillskott som vi ska vara tacksamma för. Med det här stödet har vi möjlighet att både bibehålla och utveckla bevakningen av Nykvarn, säger han.

Annons

Annons

Bidraget brukar kallas vita-fläckar-stödet och är till för att stötta områden med en svag mediebevakning. I en rapport från Medieinstitutet var det just Nykvarn som ansågs vara en vit fläck på mediekartan. Det håller inte Daniel Nordström med om.

– Jag tycker ju inte att Nykvarn är en vit fläck på kartan eftersom vi redan bevakar kommunen. Men finns det ett stöd att söka bör man ju göra det. Det vore dumt annars.

Ett av skälen till att Mittmedia kunde söka stödet är att LT inte har någon lokalredaktion på plats i Nykvarns kommun. Tidningsägarna menade att med ett ekonomiskt tillskott skulle tidningen kunna anställa en reporter med Nykvarns kommun som bevakningsområde.

– Det har varit avsikten. Jag vill inte uttala mig säkert hur vi gör med det, men det har varit ambitionen för att kunna utöka bevakningen där. Exakt vad det här innebär är för tidigt att säga.

Om man har skrivit ansökan att man ska anställa en reporter, måste man inte hålla det löftet då?

– Löftet är att vi ska bevaka kommunen. Vi ska nyttja pengarna till det de är ämnade för. Vi har inte hunnit räkna på det ännu, men pengarna motsvarar ju en tjänst.

Hur kommer Nykvarnsborna märka av det här?

– Jag tror de redan idag tycker att vi har en bra bevakning av Nykvarn. Där gör vi gör ett bra jobb, tycker jag. Det är klart att om vi får en extra resurs så innebär det rätt mycket. Det kommer bli en utökad satsning och en ännu bättre bevakning av kommunen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan