Annons

Annons

Annons

Debatt
Ett förslag till att ”bota” kulturskymningen i Södertälje

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lokalen där gamla Sagateatern låg står tom, alltsedan Södertälje teateramatörer flyttade ut.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Läser en intressant artikel av Lasse Jansson (V) angående kultursituationen i Södertälje (LT, 27 maj), där framför allt Södertälje teateramatörers (STA) bekymmer med lokal framgår.

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

STA har sedan ett par år varit styvmoderligt behandlade i den frågan och saknat lokal för sin verksamhet.

Det kan inte vara rimligt, att en sådan, för Södertäljes invånare så viktig förening ska vara ”hemlös”.

I Lasse Janssons insändare ställs frågan om Sagateatern skulle vara ett alternativ igen. Jag tycker det är ett utomordentligt förslag. Här har vi en lokal, mitt i centrum, där kommunpolitikerna vill att det ska vara liv och rörelse, som står tom.

Jag har framfört mina funderingar till den berörda bostadsrättsföreningen och de tycker det vore utmärkt om STA kunde komma tillbaka.

Sedan har vi Södertälje Teateramatörer som febrilt letar efter en fast plats för sin verksamhet. Det är således två parter som letar efter att fylla sina behov. Det kan inte vara fel att sammanföra dessa igen! Det är en win win-situation.

Jag har framfört mina funderingar till den berörda bostadsrättsföreningen och de tycker det vore utmärkt om STA kunde komma tillbaka.

Hans Qviström.

Bild: Lars Wittlock

Jag har även talat med Hans Qviström, ordförande för teateramatörerna, och han tycker det vore förträffligt att kunna återvända till Sagateatern med STA.

Annons

Visst, Sagateatern måste renoveras och åtgärdas. Men sedan finns möjligheter att STA får en lokal helt efter sina önskemål – det vore väl något.

Finns viljan till denna, för Södertäljeborna så viktiga fråga, ja då går det att lösa.

Det finns en ledig passande lokal, mitt i centrum, Södertälje Teateramatörer söker en lokal. Vad säger de ansvariga politikerna?

Bengt Sjögren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan