Annons

Annons

Annons

Insändare
I Saltskog finns verkliga hjältar

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hemtjänstpersonalen i Saltskog får beröm. Foto: Janerik Henriksson/TT

Annons

Det finns många vardagshjältar som arbetar inom vård och omsorg och som varje dag borde uppmärksammas. Ingen dag är den andra lik, möten med vårdtagare och brukare är inte förutsägbara. Som personal möter man det man möter och hanterar alla situationer både professionellt och utifrån bästa förmåga.

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

I dag vill jag uppmärksamma hemtjänstgruppen i Saltskog som på torsdagsmorgonen fick se sina tjänstebilar obrukbara. Däcken på alla bilar var sönderskurna. Att möta detta och samtidigt vara på väg till en äldre människa som behöver få komma ur sängen, få frukost, få hjälp med personliga bestyr måste vara bland det mest stressande man kan råka ut för.

Jag är arg och upprörd över torsdagens brott och illdåd. Det är mycket allvarligt att förhindra och fördröja att äldre inte får det stöd och den omsorg de behöver

Vad som än händer löser vår hemtjänstpersonal allt på ett mycket ansvarsfullt sätt. Om det är storm och snökaos tar de sig fram med hjälp av räddningstjänsten, är telenätet svajigt löser de situationen med privata telefoner och är däcken på tjänstebilarna sönderskurna tar de sina privata bilar tills hyrbilar finns och däcken är bytta.

Jag är arg och upprörd över torsdagens brott och illdåd. Det är mycket allvarligt att förhindra och fördröja att äldre inte får det stöd och den omsorg de behöver, men också djupt kränkande att försätta hemtjänstpersonalen i en situation där de inte kan utföra sitt arbete i tid och som planerat.

Annons

Ett brott mot tryggheten och välfärden har begåtts.

Jag vill å äldreomsorgsnämndens vägnar rikta ett stort tack till både personal och chefer för att ni löser utmanande situationer och varje dag gör gott för så många äldre!

Pia Sjöstrand (S)

ordförande, äldreomsorgsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan