Annons

Annons

Annons

Insändare
Har biståndsbedömarna glömt bort oss?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Med undantag för ett handtag till duschen, väntar skribenten fortfarande på att kommunens biståndshandläggare ska hålla vad man lovar. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons

I artikeln om förslaget att återinföra funktionen äldreombudsman redovisas vilka andra insatser som kommunen erbjuder. "Kommunens biståndshandläggare erbjuder alla som fyllt 80 år information vid hembesök ...".

Annons

Anmäl text- och faktafel

Annons

Min hustru och jag, 83 respektive 85 år, tog för några månader sedan telefonkontakt med kommunen. Vi ställde frågan om någon kunde komma på hembesök för en genomgång av våra behov av olika hjälpmedel.

Min hustru har starkt nedsatt syn och vi har båda problem med krånglande ben. Vi redovisade att vi bland annat skulle behöva ett handtag i duschen.

Beträffande det konkreta önskemålet hänvisades vi till vårdcentralens terapeut. Det förvånade oss att den privat drivna vårdcentralen har kommunens uppdrag att bedöma behovet av hjälpmedel men det är okej för vår del.

Om uppgifterna i artikeln är korrekta har biståndsbedömarna glömt bort oss båda. Av någon anledning vill de heller inte besöka oss när vi ber om det.

Nu är mina frågor, som säkert berör många fler: Hur är det tänkt att kommunens ”tillsyn” av äldre äldre ska fungera? Och hur fungerar den i praktiken?

Allan Sundqvist

Järna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan