Annons

Annons

Annons

Södertälje

Ett dramatiskt nyhetsår går mot sitt slut – därför ska du hänga med LT även 2019: "Finns ingen bättre leverantör av lokal journalistik"

Granskningar av byggbranschen, skogsbränder och en ny majoritet i Stadshuset.
2018 blev ett intensivt nyhetsår, men vi har redan lyft blicken mot 2019 och hoppas att du följer med.
–  Vill man få den snabbaste, bredaste och bästa nyhetsbevakningen och granskningen av Södertälje och Nykvarns kommuner, då är LT det självklara valet, säger LT:s nyhetschef Carina Sigurdsson Löpp.

Text

Några LT-rubriker om miljonförlusterna i Telge bostäders renoveringsprojekt i Fornhöjden.

Annons

En mittenplacering för SSK, en sällan skådad sommarhetta som fick skogen att brinna och regeringens 200-miljonerkronorssatsning på en nationell testanläggning för tunga elfordon i Nykvarn.

2018 blev nyhetsåret som innehöll det mesta.

Och i Länstidningen har du kunnat läsa om allt, från tunga avslöjanden till genomarbetade serier.

Minns du till exempel filmklippet där Marianne Eldebrink berättar om beslutat att avsluta sitt liv på en självmordsklinik i Schweiz?  

–   Den unika möjligheten att få följa Marianne efter hennes beslut som resulterade i en genomarbetad serie gjorde verkligen avtryck och vi fick ett otroligt gensvar, säger LT:s nyhetschef Carina Sigurdsson Löpp.

Annons

Annons

–  Vår journalistik kring valet vill jag också framhålla, vi lanserade #kandulova-konceptet som direkt blev mycket uppskattat. Vi har också gjort viktiga granskningar, bland andra kartläggningen av Södertäljes byggherrar och granskningen av renoveringen av lägenheter i Fornhöjden där en kvarts miljard kronor gick upp i rök.

ALS-sjuka Marianne Eldebrink berättade för LT:s läsare om hur hon beslutat avsluta sitt liv på en självmordsklinik i Schweiz.

Bild: Roger Stigell

– Jag är mycket nöjd med det arbete vår duktiga redaktion gör alla dagar 24 timmar om dygnet. Ambitionen de senaste åren har varit att både bli snabbare med nyheter och att gå med på djupet och det tycker jag att vi har lyckats med, säger säger Daniel Nordström som är ansvarig utgivare för LT.se.

– Vi har haft en god och heltäckande bevakning i alla kanaler, inte minst via live-tv. Vi har också haft flera bra artikelserier och granskningar. Trots flera enskilda goda granskningar vill jag ändå lyfta fram helheten. Det är nämligen helheten som gör ett nyhetsmedium riktigt bra och relevant.

Vad kan och måste vi bli ännu bättre på för att möta läsarnas behov?

– Jag är enormt tacksam över att vi har så engagerade läsare som ständigt kommer med tips, beröm och kritik. Det hjälper oss i vår ständiga strävan att vara så bra som möjligt. Vi har många läsare med många olika viljor, men det som förenar dem är intresset för lokala nyheter. Det bästa sättet att möta våra läsares behov är därför att vara så bra och relevanta som möjligt i den lokala journalistiken.

Annons

Annons

Varför ska man förlänga sin prenumeration på LT, som du ser det?

– Det finns helt enkelt ingen bättre och mer heltäckande leverantör av god lokal journalistik, oavsett vilken prenumerationsform kunden har. Allt fler upptäcker fördelarna med e-tidningen och dess arkivfunktion. Digitalt har också prenumeranterna ett stort mervärde, eftersom alla som har ett digitalt konto har tillgång till hela 40 nyhetssajter. Det är unikt, säger Daniel Nordström.

"Jag är enormt tacksam över att vi har så engagerade läsare som ständigt kommer med tips, beröm och kritik", säger VLT:s utgivare Daniel Nordström.

Det här får du som komplettkund hos oss:

✔ Papperstidningen måndag-lördag.

✔ E-tidningen – en digital version av papperstidningen veckans alla dagar samt röda dagar på lt.se/etidning. Finns även som app.

✔ Tillgång till all plusmärkt, oberoende och faktagranskad lokaljournalistik på lt.se och i vår nyhetsapp.

✔ Lokala nyheter från nästan hela Sverige på 40 sajter och appar via sverigeslokalnyheter.se

✔ Liverapporterad och direktsänd sport på Hockeypuls och Bandypuls, finns både som sajt och app.

✔ Exklusiva och prisvärda erbjudanden på läsarshoppen.se

✔ Korsord och Sudoku i papperstidningen och digitalt

✔ Förmånliga erbjudanden på privatannonser.

Har du frågor kring din prenumeration?

Välkommen att kontakta oss via lt.se/kundservice eller ring 010-709 70 00. Öppet vardagar 8–16.

 

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan