Annons

Annons

Annons

Klimakteriet har börjat ta mer plats: "Det är viktigt att våga söka läkarhjälp i stället för att googla runt efter info"

Visst har det hänt något i samhället när det kommer till det här med kvinnors klimakteriebesvär? För plötsligt har ett tidigare "hysch-hysch-ämne" börjat ta mer plats, som till exempel i SVT-programmen "Klimakteriet – det ska hända dig med". Något som gett effekter ända in i sjukvården.

Text

Överläkaren Juliane Baumgart (stora bilden) är glad över att det börjat pratas rejält om klimakteriet. Till exempel upplever hon att fler kvinnor ber om hjälp efter de nyligen sända SVT-programmen "Klimakteriet – det händer dig med". Där lotsade programledaren Malin Jacobson Båth (till höger) tittarna bland ämnen det annars inte pratas jättehögt om, och till sin hjälp hade hon kända profiler som Agneta Sjödin, Mia Parnevik och Pernilla Wiberg. Fotomontage: NA/TT

Annons

Juliane Baumgart är överläkare på Kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Örebro, och hon upplever en skillnad på före och efter SVT:s program om klimakteriet:

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på lt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan