Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Nio av tio patienter i Stockholms län är nöjda med vården

Cirka nio av tio patienter som fått vård på sjukhus i Stockholms län är nöjda, enligt en enkät som gjorts i samtliga landsting och regioner.

Text

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Anmäl text- och faktafel

88 procent av patienterna i Stockholms län anser att deras behov har blivit tillgodosedda och 89 procent skulle rekommendera vårdavdelningen på något av Stockholmsjukhusen till en patient i samma position.

Det skriver Stockholms läns landsting på sin hemsida efter resultatet från en nationell enkät som sammanställts av Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Annons

Annons

- Personalen på våra sjukhus kan vara stolta över de här siffrorna. Överlag har vi i Stockholm och Sverige mycket goda medicinska resultat. Enkätsvaren tyder på att den som själv kommit i kontakt med vården kanske har en mer positiv bild än de som saknar egen erfarenhet av sjukhusvård, men hör talas om den via andra, säger Johan Bratt, chefläkare vid Stockholms läns landsting.

Ungefär nio av tio patienter på sjukhus i Stockholms län uppger att de känt sig trygga under sin sjukhusvistelse men 68 procent anser däremot att de inte har fått tillräcklig information om hur deras sjukdom/hälsotillstånd påverkar deras vardag.

Resultatet för Stockholms läns landsting följer överlag rikssnittet, med någon procents skillnad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan