Annons

Annons

Annons

Vården ska följa lagen – och finnas för alla

Text

Landstingets upphandling gjorde att Hjärt- och kärlcentrum i Södertälje förlorade sitt uppdrag i våras.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Hela länets patienter ska få bästa möjliga vård. Det är mitt uppdrag som hälso- och sjukvårdslandstingsråd. Naturligtvis måste landstinget också följa lagen – något annat vore otänkbart. Nisse Hult (LT, 6 september) efterlyser ”sunt förnuft” i en insändare. Det vore sannerligen inte förnuftigt att med berått mod bryta mot lagen, oavsett vad man kan tycka om regelverket kring offentliga upphandlingar.

Annons

Annons

Bästa möjliga vård för Södertäljebor och alla andra i Stockholms län – det får vi bland annat genom den omfattande utbyggnad och upprustning av vården som Liberalerna och Alliansen genomför. Inte minst den snart slutförda miljardinvesteringen i Södertälje sjukhus.

Patienter med hjärt- och kärlsjukdom ska kunna få vård på sin vårdcentral, på sjukhuset eller, när man behöver göra ett sådant besök, på någon av de specialistmottagningar som har hela länet som upptagningsområde.

Fler ska kunna få hjälp på vårdcentralen – det gäller även andra patienter. Alla ska i framtiden kunna välja sin fasta husläkare. Teamet med läkare, sjuksköterska, psykolog med flera ska kunna ge en trygg och långsiktig vård utifrån invånarnas behov. Där vill vi göra de största satsningarna i Stockholms läns sjukvård!

Anna Starbrink (L)

hälso- och sjukvårdslandstingsråd

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan