Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz krävs på högsta möjliga straffavgift efter nämndens beslut – tar paus

Elisabeth Massi Fritz, med advokatverksamhet i Södertälje, har efter anklagelser om trakasserier och överdebiteringar valt att ta en paus, meddelar hon på Instagram.
Hon krävs också på högsta möjliga straffavgift från Advokatsamfundets disciplinnämnd - 50 000 kronor.

Text: 

Anmäl text- och faktafel

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Under måndagen höll Advokatsamfundets disciplinnämnd ett möte angående den utredning mot Elisabeth Massi Fritz som pågått sedan i våras, skriver Expressen.

Annons

Annons

I en tidigare granskning, gjord av Aftonbladets program 200 sekunder, presenterades 16 vittnesmål från tidigare kollegor till Elisabeth Massi Fritz som kunde berätta om trakasserier och uppmaningar till att överdebitera. Programmet avslöjade bland annat att en fjärdedel av de kostnadsberäkningar som lämnats in till domstolar har varit felaktiga.

Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund, röstade tillsammans med fyra andra nämndledamöter under måndagen för att Elisabeth Massi Fritz skulle uteslutas.

Hon har svarat på kritiken via sociala medier, i ett inlägg på Instagram har hon bland annat skrivit:

"Jag har inte fått en motivering till beslutet och kan därför inte säga mer just nu annat än att det inte fanns några som helst bevis för de grova anklagelserna om överdebitering. Jag har lämnat in tusentals med sidor på fakturor mm för många år och underlaget styrker mitt påstående". 

Den 10 september blir motiveringen till disciplinnämndens beslut offentlig och läggs ut på Advokatsamfundets hemsida.

LT har tidigare intervjuat Elisabeth Massi Fritz som har gått två år på Soldalaskolan och brukar besöka den syrisk-ortodoxa kyrkan S:t Afrem i Södertälje.

Annons

Annons

Till toppen av sidan