Annons

Annons

Annons

Södra

Polisavspärrning efter falsklarm från depå i hamnen

Räddningstjänsten larmades till en depå i Södertälje hamn efter ett inringt brandlarm. Varför larmet löstes ut är oklart – ingenting tyder på att något inträffat på företaget.

Text

Anmäl text- och faktafel

Foto: Leif Granlind

Larmet om händelsen kom vid 15.09. Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm hade personal från ett företag på Solviksvägen ringt in om ett brandlarm.

Annons

Annons

Räddningstjänsten åkte ut till platsen utan att kunna hitta orsaken till brandlarmet. I ett inledande skede misstänkte man en gasläcka, men det kunde senare uteslutas.

– Vi kan inte hitta någonting som tyder på larm i anläggningen, men vi tar det säkra före det osäkra och undersöker grundligt, sade Lars-Åke Stevelind, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det fanns också frågetecken kring den som larmat om branden.

– Vi ställer oss lite frågande eftersom larmet inte kommit in på det sättet det brukar göra, vi gör efterforskningar för att kunna få tag i den som har ringt in, sade Lars-Åke Stevelind på eftermiddagen.

Polisen spärrade av Uthamnsvägen/Industrivägen och Sydhamnsvägen/Verkstadsvägen. Men avspärrningarna hävdes efter att polisen tillsammans med räddningstjänsten och vaktbolag hade kontrollerat området. Någon förklaring till larmet fanns ännu inte under tisdagskvällen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan