Annons

Annons

Annons

Flera döda i masskjutning vid e-sportturnering i Floridaköpcentrum

Tre personer dog och elva skadades vid en masskjutning under en tv-spelsturnering i shopping- och underhållningscentrumet ”The Landing” i Jacksonville, Florida, på söndagen. En av de döda är gärningsmannen, som själv deltog i turneringen.

Sheriff Mike Williams höll medieuppbådet uppdaterade om händelsen på söndagen. Bild: Laura Heald/AP/TT

Annons

Inbäddat innehåll

Jacksonvillepolisen rapporterade om händelsen på mikrobloggen Twitter.

Skjutningen inträffade under e-sportturneringen ”Madden 19 Tournament” vid 13.30-tiden lokal tid.

Annons

På Twitter informerade polisen efter händelsen att det var fråga om flera dödsfall och att många personer skadats, och kort därefter rapporterade man att även en misstänkt gärningsman var död. Men man var då inte säker på om det fanns flera gärningsmän och invånarna i Jacksonville uppmanades att hålla sig långt borta från The Landing, eller stanna kvar på sina gömställen i köpcentret, medan omgivningarna säkrades.

Annons

Inbäddat innehåll

Några timmar efter händelsen kunde polisen bekräfta att tre personer omkommit. En av dem är den man som misstänks vara gärningsmannen, en 24-åring som själv deltog i turneringen och som av okänd anledning började skjuta mot människorna omkring sig med ett handeldvapen. Spekulationer kring att mannen hämtat vapnet efter att ha förlorat i turneringen har cirkulerat i amerikanska medier, men polisen har inte kommenterat motivet.

Ytterligare elva personer skadades, varav nio ska vara skottskadade. Samtliga vårdas på sjukhus.

Många personer blev vittnen till dådet och sheriffen Mike Williams berättade att skjutningen fångades i en livestream av den pågående turneringen. Bildupptagningen på livesändningen avbröts när skotten började smälla, men mikrofonen fortsatte plocka upp ljudet av ett flertal skott och rop från människor i lokalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan