Annons

Annons

Annons

Annons

Hälften av bostadsrätterna i Nykvarns centrum ännu osålda - kan bli hyresrätter

Första delen av Nya Nykvarns centrum är snart på plats. Det rör sig om 43 lägenheter och inflyttningen sker i december, men endast hälften har ännu sålts.

Text: 

Anmäl text- och faktafel

Foto: Marion Palm

I det inledande skedet har bostäder och ett parkeringsgarage byggts. Den ena hälften av de nybyggda bostäderna har ännu inte sålts.

Annons

Annons

– Det är ju ganska förståeligt, i och med att det är likadant över hela landet, åtminstone här i Stockholmstrakten. Det är kärvt på den marknaden, säger Nykvarnsbon Thomas Gran, till SVT.

Fastighetsägaren har en liknande uppfattning, den just nu tröga bostadsmarknaden pekas ut som en möjlig orsak. En lösning skulle kunna vara att göra om bostadsrätterna till hyresrätter.

– Ibland finns det ett sådant intresse och då går vi vidare med hela eller delar av projektet som bostadsrätter och ibland blir det hyresrätter, säger Johan Karlsson, vd på Slättö förvaltning som äger fastigheterna, till SVT.

Han förklarar också vad som i sådana fall skulle hända med de som har köpt bostadsrätter.

– Som utgångspunkt så blir ju projektet bostadsrätter tills dess att vi ändrar vår uppfattning eller plan, så händer ingenting med de kunderna. Och i det fall vi överväger att göra någon förändring så har vi den dialogen med varje enskild kund i så fall.

Annons

Annons

Till toppen av sidan