Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Stort intresse för LT:s valtjänst #kandulova – ställ din egen fråga till politikerna: "Ett utmärkt forum"

LT:s valtjänst #kandulova har fått en flygande start.
På bara några veckor har 127 frågor strömmat in till lokalpolitikerna.
Och än finns tid att få svar på just din fråga!

Text

"Trafik i alla dess former, nybyggnation och bostäder liksom miljö och skola är några av de områden som sticker ut lite mer bland frågorna", säger LT:s redaktionschef Lillan Hedlund.

Annons

Klicka här för att komma till #kandulova!

127 frågor och 1007 svar.

Det råder högtryck på kandulova.se där LT:s läsare kan ställa frågor till sina lokalpolitiker.
– Med tanke på att det har varit semestrar i kombination med den riktigt varma sommaren så trodde jag att det skulle vara lite stiltje i inflödet av frågor till #kandulova under juli. Men glädjande nog har det varit tvärtom! Frågorna är verkligen lokala och relevanta och många politiker har varit flitiga på att svara. #kandulova är ett utmärkt forum för alla att faktiskt få en uppfattning om vad som engagerar lokalt, säger LT:s redaktionschef Lillan Hedlund.
Vilka ämnesområden engagerar mest så här långt?
– Trafik i alla dess former, nybyggnation och bostäder liksom miljö och skola är några av de områden som sticker ut lite mer bland frågorna. Och det roliga är att alla fortfarande har chansen att ställa frågor som ligger en närmast hjärtat – och få svar. Vad kan vara mer vägledande inför hur man lägger sin röst den 9 september?

Annons

Annons

Totalt sett är på Mittmedia sannolikt på väg att slå rekord med valtjänsten #kandulova som nominerades till Stora Journalistpriset efter förra riksdagsvalet. Närmare 3 000 läsarfrågor och 14 000 politikersvar har redan strömmat in sedan kandulova.se öppnade 9 juli.

– Redan i valrörelsen 2014 hade en stor del av det politiska samtalet och debatten blivit digital, nu har det faktumet växt sig än starkare. Därför är en digital valtjänst, där såväl väljare som politiker sakligt engagerar sig, väldigt viktig och av det skälet, och utifrån intresset för #kandulova, så tror jag definitivt att vi lockar många. Rekordmånga. Politik och att bilda sig en uppfattning i exempelvis sakfrågor är kanske viktigare än någonsin tidigare, säger Mittmedias redaktionella chef Carl-Johan Bergman som ansvarig utgivare för kandulova.se.

Det har pratats mycket om farhågor för yttre påverkan inför valet. Har vi sett några tendenser till det i #kandulova och hur hanterar vi det i så fall?

– Vi har inte sett några sådana tendenser. I och med att valtjänsten #kandulova modereras av redaktörer har vi beredskap för att undvika den typen av utmaningar, säger Carl-Johan Bergman.

Vad vill du fråga din lokalpolitiker inför valet 9 september?

Annons

Så funkar valtjänsten #kandulova – ställ din fråga redan idag!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en unik lokal valguide inför valet 9 september.

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan